NIFA

START OPLEIDINGEN FEBRUARI/MAART 2019

donderdag 10 januari 2019
WIJ STARTEN WEER BEGIN FEBRUARI 2019 MET AL ONZE OPLEIDINGEN. WILT U EEN VOLLEDIGE OPLEIDING VOLGEN OF EEN LOSSE MODULE VRAAG DAN DE MEEST ACTUELE INFORMATIE PER MAIL H.BOS@HOGESCHOOLNIFA.NL BIJ ONS OP.  U ONTVANGT DAN EEN STUDIESCHEMA MET HIERIN ALLE STARTDATA VAN ONZE OPLEIDINGEN/MODULES. U KUNT UITERAARD OOK TELEFONISCH CONTACT MET ONS OPNEMEN.
Lees verder

START OPLEIDINGEN SEPTEMBER 2018

woensdag 22 augustus 2018
Vanaf 3 september starten onze opleidingen weer. Ruime keuze in volledige opleidingen maar ook in losse modules. Wij stellen persoonlijke informatie op prijs dus mocht u interesse hebben neemt u dan contact met ons op. 
Lees verder

START OPLEIDINGEN JANUARI 2018

maandag 20 november 2017
Vanaf de tweede week van januari gaan wij weer van start met al onze opleidingen. Dus wilt u een nieuw begin maken met een uitdagende opleiding of u wilt de studiedraad weer oppakken dan bent u uiteraard van harte welkom bij Hogeschool NIFA Wanneer starten welke opleidingen/modules????? Vraag het studieschema met de startdata aan via de site. 
Lees verder

ONDERWIJS ZOALS HET BEHOORT TE ZIJN!

donderdag 27 juli 2017
Onderwijs zoals het behoort te zijn! Dat betekent voor ons als organisatie uitgaan van de volgende elementen: PERSOONLIJKE BETROKKENHEID, PROFESSIONALITEIT EN PASSIE.
Lees verder

HBO SPD BEDRIJFSADMINISTRATIE NIEUW PROGRAMMA PER 1 september 2017

zondag 2 april 2017
HBO SPD BEDRIJFSADMINISTRATIE kent m.i.v. 1 september 2017 een nieuw uitdagend programma. De leeruitkomsten van alle NGO/ENS zijn daarbij gelijk zodat landelijk kwaliteitsniveau van alle opleiders gehandhaafd blijft. Alleen de weg er naar toe zal door de opleiders zelf bepaald worden waardoor er onderling een verschil in module namen kan voorkomen en er is een overstap...
Lees verder

LEVEN LANG LEREN KREDIET

donderdag 19 januari 2017
Het levenlanglerenkrediet is een regeling waarmee mensen zich tot op latere leeftijd kunnen blijven ontwikkelen. Het wordt vanaf 1 september 2017 ingevoerd in het hoger onderwijs. Het levenlanglerenkrediet kan men vanaf juni 2017 aanvragen bij Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).   Men kan per jaar maximaal 5x het bedrag aan lesgeld lenen....
Lees verder

START OPLEIDINGEN JANUARI 2017

zondag 13 november 2016
DE 2e WEEK VAN JANUARI 2017 gaan onze cursussen en opleidingen weer van start. Voor meer info over de juiste startdata stuur een mail naar h.bos@hogeschoolnifa.nl.
Lees verder

NIEUWE OPLEIDINGEN HOGESCHOOL NIFA VANAF SEPTEMBER 2016

maandag 9 mei 2016
Vanaf september 2016 heeft Hogeschool NIFA 3 nieuwe opleidingen toegevoegd aan de reeds bestaande opleidingen. Het gaat hierbij om de volgende opleidingen: 1. Assistent Controller 2. Basiskennis Loonadministratie 3. Kort HBO De opleidingen Assistent Controller en Kort HBO gaan in september gegarandeerd van start omdat hier al vold...
Lees verder

NIEUWE STUDIEPROGRAMMA'S SEPTEMBER 2016

maandag 2 mei 2016
Voor uitgebreide studieprogramma's stuur ons een mail h.bos@hogeschoolnifa.nl.  
Lees verder

STUDIEPROGRAMMA KOMEND CURSUSJAAR PER 1 MEI BESCHIKBAAR

woensdag 27 april 2016
Vanaf 1 mei is ons nieuwe studieprogramma met nog meer uitdaging bekend. Ons 31 ste cursusjaar gaat binnenkort van start. Neem een tijdige en juiste beslissing en kies voor de opleider met didactisch gezien de noodzakelijke contacturen voor je opleiding. Als u een een goede keuze wilt maken voor een opleiding kijk dan of er klachten bekend zijn van het ins...
Lees verder

30 JAAR HOGESCHOOL NIFA

vrijdag 1 april 2016
Vandaag is het 30 jaar geleden dat NIFA is opgericht en inmiddels is de organisatie uitgegroeid tot Hogeschool NIFA. Vele studenten uit de regio hebben de nodige opleidingen gevolgd en wij zijn dan ook trots dat wij voor de nodige meerwaarde hebben kunnen zorgen. Wij hebben ons al die jaren opgesteld als een betrokken persoonsgerichte opleider omdat wij vinden dat wij er zijn voor de student.
Lees verder

MBA START 29 FEBRUARI

woensdag 24 februari 2016
MAANDAG 29 FEBRUARI GAAN WIJ VAN START MET ALLE MODULES VAN MBA. WIL JE OOK STARTEN MAAK DAN GEBRUIK VAN DEZE LAST MINUTE MOGELIJKHEID EN SCHRIJF JE VANDAAG NOG IN.
Lees verder

NEDERLANDSE BEROEPSBEVOLKING DOET WEINIG AAN SCHOLING

dinsdag 9 februari 2016
4 VAN DE 5 WERKNEMERS (80,4%) HEEFT DE AFGELOPEN 3 JAAR GEEN ENKEL CERTIFICAAT OF CURSUS GEVOLGD. ER LIGT DUS ZEKER EEN UITDAGING OM EENS BIJ ONS EEN OPLEIDING/MODULE TE GAAN VOLGEN. 50 PLUSSERS KOMEN IN AANMERKING VOOR EEN OPLEIDINGSVOUCHER.  
Lees verder

START OPLEIDINGEN 2016

donderdag 7 januari 2016
START OPLEIDINGEN 2016: BKB EN BKC NIEUWE STIJL 10 FEBRUARI 2016 PDB ALLE MODULES NIEUWE STIJL 10 FEBRUARI 2016 PDBIV 10 MAART 2016 MBA ALLE MODULES NIEUWE STIJL 29 FEBRUARI 2016 SPD ONDERZOEKSVAARDIGHEDEN 12 JANUARI 2016 SPD CMA 26 JANUARI 2016 SPD FRM 2 FEBRUARI 2016 SPD FI...
Lees verder

PRETTIGE FEESTDAGEN

donderdag 17 december 2015
HOGESCHOOL NIFA wenst iedereen prettige feestdagen en een goed begin van het (studie) jaar 2016 toe. Al onze opleidingen gaan weer van start in 2016. voor meer informatie neem contact met ons op.
Lees verder

24 HBO STUDENTEN SPD ONTVANGEN GETUIGSCHRIFT

woensdag 4 november 2015
Afgelopen zaterdag 31 oktober hebben 24 studenten van de opleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie het getuigschrift ontvangen. De gemiddelde leeftijd van de student HBO SPD was 36,5 jaar. De "oudste"die het getuigschrift ontving 51 jaar en de jongste 26 jaar. Wij hebben Nederland dus weer een stukje slimmer gemaakt. In ieder geval hebben wij met heel veel plezier gewerkt met de stud...
Lees verder

ELK MOMENT KAN MEN ZICH INSCHRIJVEN

dinsdag 20 oktober 2015
Men kan zich het hele jaar door op elk gewenst moment inschrijven voor de opleidingen. Door het online karakter van de Associatie opleidingen BKB PDB BKC MBA PDL VPS EN PD BIV kan men en meer vaker beginnen met een module die men flexibel kan afsluiten. Wij adviseren daarom niet te wachten op de vaste momenten september en januari/februari maar wanneer er een opleidingsbehoefte is te bellen en ...
Lees verder

START OPLEIDINGEN

donderdag 20 augustus 2015
In de week van maandag 7 september gaan al onze opleidingen/modules weer van start.   Voor een aantal opleidingen/modules is slechts nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.   Zorg dus voor een tijdige aanmelding!
Lees verder

SLAGINGSPERCENTAGES HBO SPD BEDRIJFSADMINISTRATIE

dinsdag 28 juli 2015
De slagingspercentages van juni 2015 zijn bekend: VOOR EEN GOED INZICHT HEBBEN WIJ HET AANTAL STUDENTEN DIE EXAMEN HEEFT GEDAAN EVENEENS AANGEGEVEN                                                  LANDELIJK(%)    NIFA (%)     ...
Lees verder

VPS OPLEIDING 100% SCORE

woensdag 8 juli 2015
De opleiding Vakopleiding Payroll Services heeft een 100% score. Diegenen die sociale en fiscale wetgeving 2 hebben gedaan alsmede de Verbredingsvakken hebben het allemaal gehaald en ook diegenen die sociale en fiscale wetgeving 1 hebben herkanst hebben dit vak gehaald. Een keurige prestatie van de cursisten waar we trots op zijn.
Lees verder

KIES VOOR DE OPLEIDER DIE 2 P' S HOOG IN HET VAANDEL HEEFT STAAN

vrijdag 19 juni 2015
Kies voor de opleider die de 2 P's hoog in het vaandel heeft staan en dan hebben wij het over PROFESSIONEEL EN PERSOONLIJK. Dit jaar gaan wij het 30 ste cursusjaar in en dat kan alleen maar als je de aandacht schenkt aan de mensen die een opleiding volgen (persoonlijk). 30 jaar kan ook alleen maar als je de beschikking hebt over Professioneel personeel. Een aantal doce...
Lees verder

START BKB/BKC/PDB/MBA NIEUW EXAMENPROGRAMMA SEPT 2015

woensdag 6 mei 2015
De Nederlanse Associatie voor Examinering heeft het examenprogramma (www.associatie.nl) van de opleidingen BKB (Elementair Boekhouden), BKC, PDB en MBA ingrijpend veranderd. Wij als opleider volgen uiteraard de lijn van de nieuwe programma's die starten in september 2015 en waarin men vanaf 1 januari 2016 online examen in kan doen. De cursisten die voo...
Lees verder

START MBA OPLEIDING MAANDAG 2 MAART

woensdag 25 februari 2015
Mocht je nog willen starten met een uitdagende MBA opleiding dan kan dit bij ons op maandag 2 maart er zijn nog enkele plaatsen. Alle modules en examentrainingen gaan maandag van start.
Lees verder

START OPLEIDINGEN NOG ENKELE VRIJE PLAATSEN

dinsdag 20 januari 2015
In januari, februari en maart starten weer diverse opleidingen en modules. Mocht je dus studieplannen hebben reageer dan snel omdat binnenkort alles weer van start gaat. In een eerder nieuwsbericht kan men de startdatum van de diverse opleidingen/modules zien.  
Lees verder

START OPLEIDINGEN NOG ENKELE VRIJE PLAATSEN

dinsdag 20 januari 2015
In januari, februari en maart starten weer diverse opleidingen en modules. Mocht je dus studieplannen hebben reageer dan snel omdat binnenkort alles weer van start gaat. In een eerder nieuwsbericht kan men de startdatum van de diverse opleidingen/modules zien.  
Lees verder

SUCCES MET DE JANUARI EXAMENS

woensdag 7 januari 2015
Hogeschool NIFA wenst al haar cursisten succes met de landelijke januari-examens van de Associatie.
Lees verder

KIES VOOR EEN SOLIDE EN BETROKKEN OPLEIDER:HOGESCHOOL NIFA

maandag 5 januari 2015
Het begin van een jaar is vaak aanleiding om weer eens de gedachten te laten gaan over een nieuwe cursus of opleiding. TV reclames laten de grote landelijke spelers voorbij komen, vaak met uitdagende hoge kortingen of gratis ipads. Wij, als regionale speler, kiezen bewust voor een ander beleid. Gedegen en solide onderwijs die wordt verzorgd door ervaren en betrokken docenten.
Lees verder

START OPLEIDINGEN EN EEN GOED EN SUCCESVOL (STUDIE) JAAR 2015

maandag 29 december 2014
HET NIFA WENST IEDEREEN EEN GOED BEGIN VAN EEN SUCCESVOL (STUDIE)JAAR 2015 TOE. VOOR 2015 STAAN WEER VELE MODULES/OPLEIDINGEN OP HET PROGRAMMA. IN EERDERE NIEUWSBERICHTEN IS EEN OVERZICHT GEGEVEN VAN ALLE STARTDATA VAN DE OPLEIDINGEN/MODULES.
Lees verder

KERSTVAKANTIE EN START VAN 2015

vrijdag 19 december 2014
HOGESCHOOL NIFA WENST AL HAAR HUIDIGE EN TOEKOMSTIGE STUDENTEN/CURSISTEN PRETTIGE KERSTDAGEN TOE EN EEN GOED STUDIE BEGIN VOOR HET JAAR 2015.
Lees verder

SUCCES BIJ DE SPD EXAMENS

vrijdag 12 december 2014
HOGESCHOOL NIFA WENST AL HAAR STUDENTEN HEEL VEEL SUCCES BIJ DE KOMENDE SPD EXAMENS VAN 15 DECEMBER TOT EN MET 18 DECEMBER!
Lees verder

START MODULES BKB/BKC/PDB/MBA/PDL/VPS VANAF JAN 2015

woensdag 26 november 2014
BKB/BKC START WO 4/2/2015 BKB START WO 4/2/2015 PRAKTIJKDIPLOMA BOEKHOUDEN START WO 4/2/2015 PD MODULE FINANCIELE ADMINISTRATIE START WO 4/2/2015 PD MODULE BEDRIJFSECONOMIE START WO 4/2/2015 PDL START DI 10/2/2015 BKC START WO 11/2/2015 PD MODULE KOSTPRIJSCALCULATIE START WO 11/2/2015
Lees verder

START MODULES HBO SPD BEDRIJFSADMINISTRATIE VANAF JAN 2015

woensdag 26 november 2014
ONDERZOEKSVAARDIGHEDEN START DI 6/1/2015 LEVENSVERZEKERINGSWISKUNDE START WOE 7/1/2015 INTERNAL AUDITING START ZAT 10/1/2015 FISCALE ADVISERING START MA 12/1/2015 FISCALE JAARREKENING START DI 13/1/2015 FINANCE & RISK MANAGEMENT START DI 20/1/2015 ACCOUNTING INFORMATION SYSTEMS START MA 26/1/2015 COST...
Lees verder

50 JAAR OF OUDER EN OPLEIDINGSBEHOEFTE

dinsdag 21 oktober 2014
Als u 50 jaar of ouder bent en u bent werkloos of u komt door reorganisatie zonder werk dan bestaat de mogelijkheid om via een opleidingsvoucher voor maximaal 1000 euro te besteden aan een opleiding. Wij denken dat met ons opleidingsaanbod zeker mogelijkheden zijn voor voor deze doelgroep. Mocht u interesse hebben neemt u dan voor meer informatie contact met ons op.
Lees verder

NOG EEN LAATSTE MOGELIJKHEID

7 september 2014
U heeft nog een laatste mogelijkheid om zich op te geven voor onze opleidingen.   Voor , BKB, BKC, PDB en MBA zijn slechts enkele plekken nog beschikbaar.   Dit geldt ook voor SPD module FAO en Jaarrekening.   Alle ingeplande opleidingen/modules gaan van start!!!!!!!!!  
Lees verder

START OPLEIDINGEN IN DE WEEK VAN 8 SEPTEMBER

zaterdag 16 augustus 2014
Hogeschool NIFA start in de week van 8 september weer al haar opleidingen. De stand van zaken op dit moment is dat alle opleidingen van start zullen gaan. Voor een aantal opleidingen is nog slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Inschrijving kan via de website door het invullen van het contactformulier. Na ontvangst van het contactformulier volgt dan een beves...
Lees verder

KLEINSCHALIG KWALITATIEF EN PERSOONLIJK ONDERWIJS

woensdag 16 juli 2014
Wij zijn als Hogeschool misschien een beetje "vreemde eend in de bijt" maar wij denken ons met name van de grotere spelers te onderscheiden door al jarenlang een persoonlijke aanpak richting onze studenten en cursisten na te streven. Wij leveren studiemaatwerk in overleg met de student. Daar waar kan en mogelijk is gebruiken wij ons netwerk voor vacatures. Gekscherend zeggen wij wel eens de stu...
Lees verder

STUDIESCHEMA SEPTEMBER 2014

dinsdag 10 juni 2014
De volgende opleidingen gaan van start: Basiskennis Boekhouden                            woe 10 sept 2014 Basiskennis Calculatie                                woe 17 sept 2014 Praktijkdiploma Boekhouden ...
Lees verder

ONZE OPLEIDINGEN STARTEN IN DE WEEK VAN 8 SEPTEMBER ZORG VOOR EEN TIJDIGE INSCHRIJVING

vrijdag 6 juni 2014
Al onze opleidingen gaan weer vanaf 8 september 2014 van start. Men kan zich inschrijven voor een volledige opleiding maar ook voor een losse module. Uiteraard zijn wij beschikbaar om mee te denken met een goede studiekeuze. Mocht men prijs stellen om ons volledige opleidingsprogramma te ontvangen stuur ons dan een mail h.bos@hogeschoolnifa.nl.
Lees verder

SLUITINGSDATUM AANMELDEN HBO SPD 21 MEI.

zondag 18 mei 2014
DE SLUITINGSDATUM VOOR DE REGULIERE AANMELDING VOOR DE SPD EXAMENS IS 21 MEI.   ZORG VOOR EEN TIJDIGE AANMELDING OM EXTRA KOSTEN TE VOORKOMEN.   AANMELDING VINDT PLAATS VIA WWW.HBOSPD.NL    
Lees verder

HAARLEMMERMEER

donderdag 17 april 2014
Ook nieuwe cursisten uit de Haarlemmermeer zijn van harte welkom.De meeste opleiders in deze omgeving zijn om diverse redenen gestopt en Leiden "klinkt ver weg". Tegenwoordig is de infrastructuur van dien aard dat men in 20/25 minuten tijd van Nieuw Vennep/Hoofddorp naar onze leslokatie rijdt. Naast onze kwaliteit van de opleidingen door uitstekende docenten bieden wij ook nog eens 150/200 GR...
Lees verder

VERHUIZING

woensdag 15 januari 2014
Met ingang van het nieuwe jaar 2014 heeft NIFA na 22 jaar afscheid genomen van haar oude bedrijfspand op de Morsweg.Er is uitbreiding ontstaan op de andere leslokatie Fruitweg 22f eveneens in Leiden.Ook het kantoor van Hogeschool NIFA heeft daar sinds 15 januari zijn intrek genomen.Het betekent een einde aan de dislokatie en alle voorzieningen op 1 plek met daarbij een...
Lees verder

PRETTIGE FEESTDAGEN

zondag 22 december 2013
Het NIFA wenst iedereen heel fijne feestdagen toe en een goed (studie)begin voor het jaar 2014.Met blijvende gezondheid en doelstellingen die haalbaar gaan worden voor iedereen.
Lees verder

START OPLEIDINGEN 2014 (denk om tijdige inschrijving!)

dinsdag 19 november 2013
Voor het jaar 2014 staan de volgende opleidingen in de startblokken:Basiskennis Boekhouden start woe 5 febr 2014.Basiskennis Calculatie start woe 12 febr 2014PD Boekhouden module FA start woe 12 febr 2014PD Boekhouden module KPC start woe 5 febr 2014PD Boekhouden module PA  start woe 5 febr 2014PD Boekhouden module BE start woe 12 febr 2...
Lees verder

UITBREIDING LESLOKATIE FRUITWEG

vrijdag 15 november 2013
Vanaf 1 januari 2014 zal onze leslokatie Fruitweg 22f worden uitgebreid. Vanaf die datum worden alle lessen verzorgd vanaf de Fruitweg 22f. Ook het kantoor zal gevestigd zijn op de Fruitweg 22f. Met deze stap kunnen wij de student nog beter sturen en even rustig binnen lopen voor een studieadvies met een kop koffie is uiteraard altijd mogelijk. Bewust gekozen om deze leslokatie uit te breiden o...
Lees verder

EXAMENAANMELDING HBO SPD DECEMBER 2013

vrijdag 15 november 2013
DE SLUITINGSDATUM VOOR DE EXAMENS HBO SPD BEDRIJFSADMINISTRATIE VOOR DE REGULIERE AANMELDING IS 18 NOVEMBER 2013
Lees verder

EXAMENS HBO SPD BEDRIJFSADMINISTRATIE

zondag 29 september 2013
Wij wensen alle studenten ontzettend veel succes toe bij de komende SPD examens van dinsdag 1 oktober t/m maandag 7 oktober.
Lees verder

START OPLEIDINGEN EN BESCHIKBAARHEID

zaterdag 3 augustus 2013
Onze opleidingen gaan vanaf maandag 2 september weer van start. Voor Basiskennis Boekhouden nog 4 plaatsen beschikbaar. Voor Basiskennis Calculatie nog 7 plaatsen beschikbaar. Voor Praktijkdiploma Boekhouden nog 4 plaatsen beschikbaar. Voor Praktijkdiploma Loonadministratie nog 9 plaatsen beschikbaar.
Lees verder

WIJ ZIJN TIJDENS DE ZOMER GEWOON BEREIKBAAR!

maandag 24 juni 2013
Na de zomer starten begin september al onze opleidingen weer. Wij zouden het op prijs stellen als iedereen zich tijdig aanmeldt. Dit om teleurstellingen te voorkomen. In september 2012 maar ook in februari 2013 moesten wij cursisten voor BKB, BKC en PDB teleurstellen zorg er daarom voor dat je je tijdig inschrijft voor een opleiding.Uiteraard wensen wij iedereen een zonnige zom...
Lees verder

SUCCES EXAMENS

zondag 9 juni 2013
Wij wensen iedereen ontzettend veel succes bij de komende examens BKB, BKC, PDB, PDL, MBA, VBA, VPS en HBO SPD in deze maand.
Lees verder

Snellere inschrijving opleidingen

donderdag 2 mei 2013
Wij constateren t.o.v. voorgaande jaren een snellere inschrijving voor de start van de cursussen/opleidingen die in september van start gaan. Eind april is er al sprake van 25% bezetting bij de opleidingen, terwijl dit%in voorgaande jaren pas half juni werd bereikt.Wij adviseren daarom snelle inschrijving als men verzekerd wil zijn van een plek in september. Bij PDB moesten wij vori...
Lees verder

2 studenten behalen hun Bachelor of Economics

woensdag 1 mei 2013
Wij feliciteren de dames Wendy van Dijk en Marielle Langeveld-van Vliet die vandaag 1 mei hun getuigschrift HBO SPD Bedrijfsadministratie hebben behaald.Een geweldige prestatie ! Marielle heeft bij het NIFA PDB, MBA en nu HBO SPD afgerond naast een druk huishouden en een baan.Wendy heeft MBA en HBO SPD bij het NIFA gevolgd.Beide dames werken al een aantal jaren bij hun huid...
Lees verder

HBO SPD BEDIJFSADMINISTRATIE DUAAL

zondag 24 maart 2013
Er ontstaat steeds meer vraag naar onze HBO SPD duale opleiding. Vooral het feit dat het reguliere HBO onderwijs steeds meer afscheid neemt van deze opleidingsvorm is 1 van de oorzaken. Wij zijn in september 2011 gestart met weliswaar een kleine groep maar het enthousiasme straalt er van af zowel bij de studenten als bij de werkgevers. In alle eerlijkheid is de marktsituatie (nog) niet optimaal...
Lees verder

START OPLEIDINGEN 2013

vrijdag 25 januari 2013
De opleidingen starten weer binnenkort.PDB 6 februari volBKB 6 februari volBKC 13 februari nog 1 plaats beschikbaarPDB FA 6 februari nog 3 plaatsen beschikbaar voor instroomPDB KPC 13 februari nog 4 plaatsen beschikbaarPDB BE 6 februari nog 3 plaatsen beschikbaar voor instroomPDB PA 13 februari nog 3 plaatsen beschikbaarVP...
Lees verder

RUIM 150 GRATIS PARKEERPLAATSEN!

maandag 26 november 2012
Niets is zo irritant als men een opleiding volgt en men moet veel geld betalen voor het parkeren. Ook een plek zoeken kan soms erg lastig zijn.Hogeschool NIFA beschikt over ruim 150 parkeerplaatsen direct gelegen bij de leslokatie en...........ALLEMAAL GRATIS!
Lees verder

NIFA DE HOGESCHOOL DIE HET MEEST BETROKKEN IS BIJ ZIJN STUDENTEN

zaterdag 17 november 2012
Hogeschool NIFA vindt het bijzonder belangrijk dat naast het verzorgen van kwalitatief onderwijs ook betrokkenheid en persoonlijk contact met de studenten aanwezig moet zijn. Deze wisselwerking motiveert en coacht de student sneller naar het eindniveau. Het werkt voor de student drempelverlagend naar het instituut en de docenten waardoor sneller oplossingen kunnen ontstaan op allerlei gebied. Z...
Lees verder

AANVANG SCRIPTIES/AFSTUDEEROPDRACHTEN HBO SPD

vrijdag 26 oktober 2012
Deze periode zijn een 5 tal studenten gestart of in de afrondende fase van hun afstudeeropdracht/scriptie. Wij ondersteunen Wendy, Marielle, Iris, Alexander en Rebecca in dit proces. Al eerder hebben 2 studenten een prijs gewonnen in de nationale SPD scriptieprijs en wij hopen dat ook de nieuwe scripties weer een uitstekend visitekaartje gaan worden voor de studenten.   &...
Lees verder

UITREIKING GETUIGSCHRIFT HBO SPD BEDRIJFSADMINISTRATIE

woensdag 3 oktober 2012
Vandaag heeft Jacob Klok zijn getuigschrift HBO SPD Bedrijfsadministratie ontvangen.Jacob was een meer dan uitstekende student gelet op de doorlooptijd van zijn studie. Zijn afstudeeropdracht LEAN in de bouw getuigde van een innovatief en actueel onderwerp.Hogeschool NIFA feliciteert Jacob met zijn behaalde prestatie.
Lees verder

ALLE OPLEIDINGEN GAAN DOOR !

woensdag 22 augustus 2012
Hoewel het elk jaar afwachten is hoeveel cursisten/studenten zich weer inschrijven kunnen wij nu al de conclusie trekken dat alle opleidingen/cursussen doorgang vinden.Wij starten in de week van maandag 3 september en mocht men interesse hebben dan is tegenwoordig een inschrijving via email zo geregeld.Als u dus ook op zoek bent naar een gedegen opleider dan kunt u contact met ...
Lees verder

UITREIKING GETUIGSCHRIFT HBO SPD BEDRIJFSADMINISTRATIE

vrijdag 3 augustus 2012
3 augustus 2012 uitgereikt het getuigschrift HBO SPD Bedrijfsadministratie (Bachelor of Economics) aan Annemiek de Mol-Oomen. Wij feliciteren Annemiek nogmaals met haar behaalde prestatie. Onze complimenten!
Lees verder

13 HOEFT GEEN ONGELUKSGETAL TE ZIJN!

woensdag 1 augustus 2012
Afgelopen examenronde zijn er 13 studenten opgegaan voor het examen PD BIV met een slagingspercentage van 100%. De cijfers waren 6x ciijfer 6, 6 x cijfer 7 en 1 x cijfer 8.
Lees verder

NIFA OFFICIEEL HOGESCHOOL

donderdag 19 juli 2012
Het NIFA is met ingang van 18 juli 2012 officieel Hogeschool ! Wij danken iedereen voor de getoonde inzet tijdens dit proces en zijn er trots op dat wij dit doel als relatief kleine opleider hebben bereikt.Het getuigt in onze ogen van kwaliteit van onze organisatie mede dankzij de tomeloze inzet van onze docenten die in de meeste gevallen al jaren aan onze organisatie zijn verbond...
Lees verder

STUDIEADVIES HBO SPD BEDRIJFSADMINISTRATIE

woensdag 9 mei 2012
In het studentenvolgsysteem wordt voor de opleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie binnen het NIFA gewerkt met een studieadvies voor het komende cursusjaar 2012-2013. Als basis dient het ingevulde portfolioformulier van de student. Op deze wijze adviseert het NIFA iedere student in zijn studiekeuze voor het komende cursusjaar. Binnen dit studieadvies spelen elementen als studiedru...
Lees verder

NIFA BESTAAT VANDAAG 1 APRIL 2012 26 JAAR !

zondag 1 april 2012
Vandaag 1 april 2012 bestaat het NIFA 26 jaar. Ooit als opleider begonnen met de opleidingen Middenstand en Praktijkdiploma Boekhouden is het inmiddels uitgegroeid tot een opleidingsinstituut waar men de opleidingen BKB, BKC, PDB. PD BIV, PDL, MBA, VBA, VPS en SPD kan volgen.Zonder de tomeloze inzet van onze docenten, waarvan de meesten al jaren aan het NIFA zijn verbonden, maar ook die van ...
Lees verder

PERSOONLIJK STUDIEADVIES

dinsdag 14 februari 2012
NIFA geeft aan iedere cursist/student een persoonlijk studieadvies. Dit kan bij aanvang van de opleiding door de vooropleiding goed af te stemmen op de studiewensen van de cursist/student. Maar ook tijdens de studie n.a.v. behaalde resultaten of mogelijke vervolgopleidingen. Bij dit persoonlijk advies staat de cursist/student centraal. Wij hebben als opleider gemerkt dat het st...
Lees verder

NIFA DE SPECIALIST IN FINANCIELE OPLEIDINGEN

woensdag 11 januari 2012
NIFA verzorgt al sinds 1986 financiele opleidingen. In 25 jaar tijd heeft het NIFA dus een enorm netwerk opgebouwd waarbij het persoonlijk contact centraal staat. Inmiddels hebben een kleine 250 studenten een SPD opleiding bij het NIFA afgerond en ook deze studenten hebben uiteraard een sleutelpositie binnen hun bedrijf en ook zij brengen hun netwerk in. Via linkedin houdt het NIFA voortdurend ...
Lees verder

ENKELE CONCLUSIES KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK BIJ HET NIFA

vrijdag 23 december 2011
Uit het klanttevredenheidsonderzoek bij het NIFA is bijzonder goed gescoord. Een aantal rapportcijfers die wij kunnen melden zijn:1. Informatievoorziening door het NIFA                     7,82. Gemiddelde waardering voor de docenten        &n...
Lees verder

CONCLUSIES STUDENTENPROFIEL HBO SPD BEDRIJFSADMINISTRATIE NIFA

woensdag 21 december 2011
Enkele statistische cijfers uit het SPD studentenprofiel bij het NIFA.1. gemiddelde leeftijd student 34 jaar2. 63% is man 37% vrouw3. 15% komt slechts uit Leiden4. 62% studenten via mond tot mond reclame bij NIFA5. 94,5% geeft aan met SPD juiste keuze te hebben gemaakt6. 55%van studenten werkzaam in accountancy/administratie werkveld7. 58% heeft ...
Lees verder

STUDIESCHEMA START OPLEIDINGEN VANAF JANUARI 2012 BEKEND !

zondag 30 oktober 2011
Het studieschema voor de opleidingen die vanaf januari 2012 van start gaan is bekend. Vanaf  half januari zullen de opleidingen VPS, VBA en SPD van start gaan. Vanaf begin februari BKB, BKC, PDB, PD BIV en PDL. Vanaf begin maart 2012 MBA. Meer informatie kunt u krijgen door contact met ons op te nemen. Zorg voor een tijdige inschrijving !
Lees verder

SLAGINGSPERCENTAGES SPD BEKEND

vrijdag 26 augustus 2011
De slagingspercentages bij het NIFA zijn bekend. Fiscale Jaarrekening NIFA 81%, landelijk 65%. Geconsolideerde Jaarrekening NIFA 83%, landelijk 68%. Cost en Management Accounting NIFA 50%, landelijk 52%. Finance en Risk Management NIFA 50%, landelijk 50%. Recht NIFA 66%, landelijk 57%. Organisatie en Management NIFA 50%, landelijk 49%. Accounting Information Systems NIFA 50%, landelijk 65%.
Lees verder

START OPLEIDINGEN IN DE WEEK VAN 5 SEPTEMBER

woensdag 24 augustus 2011
In de week van maandag 5 september gaan al onze opleidingen weer van start. Verschillende modules van de VBA/SPD opleiding zijn inmiddels vol met ieder 20 studenten. Er is nog wat ruimte bij BKB/BKC, PDB, MBA en PDL. Wees er dus tijdig bij.
Lees verder

SLAGINGSPERCENTAGE PRAKTIJKDIPLOMA LOONADMINISTRATIE

dinsdag 16 augustus 2011
Het examen voor PDL heeft voor het NIFA voor beide onderdelen Loonheffing 1 en Loonheffing 2 een 100% score opgeleverd. Iedereen geslaagd ! Pet af voor student en docenten.De landelijke slagingspercentages waren: voor Loonheffing 1  70% en Loonhheffing 2 67%.
Lees verder

NIFA TALENT ACADEMIE VOOR FINANCIEEL SPECIALIST GAAT IN SEPTEMBER VAN START

dinsdag 19 juli 2011
De 4 jarige duale opleiding met als uiteindelijke doel het getuigschrift HBO SPD Bedrijfsadministratie te bemachtigen met  tussendiploma's MBA en VBA voor de doelgroep "schoolverlaters" met HAVO, VWO of MBO niveau 4 gaat begin september van start. Jong volwassenen die nog niet aan het werk zijn krijgen van met name van accountantskantoren de mogelijkheid hun opleiding te com...
Lees verder

Dove student Wim Heemskerk geslaagd voor zijn HBO SPD Bedrijfsadministratie

vrijdag 24 juni 2011
Wim Heemskerk heeft zijn opleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie afgerond. Het opzienbarende hiervan is dat Wim ondanks dat hij volledig doof is dit heeft bereikt door de lessen te volgen met doventolken. Zijn doorzettingsvermogen heeft hier uiteraard ook een belangrijke rol bij gespeeld. Soms had Wim zelfs 3 doventolken in 1 les als er stagiaire doventolken waren. Wij zijn uiteraard als organisat...
Lees verder

UITDAGENDE DUALE SPD OPLEIDING VOOR SCHOOLVERLATERS

vrijdag 10 juni 2011
Hoe vaak komt het niet voor dat schoolverlaters een verkeerde keuze maken met een vervolgopleiding ? Hij/zij van zichzelf vindt dat hij/zij beter past in een opleidingsinstituut waar persoonlijke betrokkenheid centraal staat. Waar leren ook direct in de praktijk kan worden gebracht en andersom. Ben je dus in bezit van een HAVO, VWO of MBO niveau 4 diploma dan is de 4 jarige duale opleidi...
Lees verder

Start Nieuwe Cursusseizoen

vrijdag 13 mei 2011
Begin september gaan wij weer van start met het nieuwe cursusseizoen. Inschrijving voor al onze opleidingen is vanaf heden mogelijk. Het NIFA heeft een uitbreiding door ook overdag op vrijdagmiddag de opleiding BKB en BKC aan te bieden. Verder start het NIFA in september met de NIFA Talent Academie voor Financieel Specialist een 4 jarige duale HBO opleiding die werken en leren combi...
Lees verder

NIFA Intranet

donderdag 6 januari 2011
NIFA zal in de loop van januari voor al haar cursisten/studenten intranet introduceren. Hiermee krijgen de cursisten/studenten toegang tot voor hun opleiding specifieke kennis en andere informatie van belang voor de opleiding. Een uitnodiging om hier gebruik van te maken zal volgen. 
Lees verder

Nationale SPD scriptieprijs

zondag 28 november 2010
Afgelopen maand heeft Rogier Strijk de 3e prijs behaald met zijn SPD scriptie. Het NIFA is sinds het instellen van de Nationale SPD scriptieprijs 3 jaar geleden al 2 maal in de prijzen gevallen. Het allereerste jaar behaalde Sonja Haazebroek de 1e prijs en werd € 5.000 rijker.
Lees verder

 • START OPLEIDINGEN FEBRUARI/MAART 2019
  donderdag 10 januari 2019
  WIJ STARTEN WEER BEGIN FEBRUARI 2019 MET AL ONZE OPLEIDINGEN. WILT U EEN VOLLEDIGE OPLEIDING VOLGEN OF E...
  Lees verder

 • START OPLEIDINGEN SEPTEMBER 2018
  woensdag 22 augustus 2018
  Vanaf 3 september starten onze opleidingen weer. Ruime keuze in volledige opleidingen maar ook in losse ...
  Lees verder

NIFA
drs. H.S.J. Bos

Adres:
Fruitweg 22f (kaart)
Postcode:
2321GK Leiden
Tel:
071 531 40 89
E-mail:
info@hogeschoolnifa.nl
NIFA - Nederlands instituut voor financieel-economische administratieve opleidingen