NIFA

Basiskennis Boekhouden/Basiskennis Calculatie (VOLGENS NIEUWE EXAMENPROGRAMMA) 
(avondopleiding) (ruim 150 gratis parkeerplaatsen)


Algemene Informatie

Deze cursus vormt een prima basis voor diegenen die een start willen maken in de administratieve richting, maar is ook een prima basis voor mensen die een eigen bedrijf hebben of een bedrijf willen starten.
Mensen die in een overzichtelijke periode (4 maanden) kennis willen opdoen.


Voor beide onderdelen kan men zich apart inschrijven !

De lessen Basiskennis Boekhouden (Elementair Boekhouden) zijn 1x in de 14 dagen evenals Basiskennis Calculatie. Volgt men zowel Basiskennis Boekhouden (Elementair Boekhouden) als Basiskennis Calculatie dan heeft men wekelijkse lessen.

Cursusduur, studiebelasting en lestijden
 

Beide modules starten jaarlijks in de maanden februari en september die de cursist in circa 4 of 5 maanden naar het examen brengt.
De lesavond is woensdagavond van 19.00-22.00 uur in het gebouw van Hogeschool NIFA Fruitweg 22f in Leiden. In principe geldt voor deze opleiding geen vooropleiding.
Voor de studiebelasting hanteren wij de vuistregel dat 1 contactuur bij benadering 2 uur huiswerk met zich meebrengt. Dit betekent dat 1 lesavond van 3 uur gelijk staat aan 6 uur huiswerkbesteding.

Examens/Diploma

Voor zowel Basiskennis Boekhouden als Basiskennis Calculatie is een apart examen waarvoor men een diploma kan behalen. De examens worden meerdere keren per jaar ONLINE gehouden. Als men beide diploma's heeft behaald dan kan men deze inruilen voor het diploma Financial Assistant.

Wat te doen na beide diploma's?

Sommigen cursisten vinden deze opleiding voldoende maar er zijn ook cursisten die na deze overzichtelijke studieperiode van 4 maanden verder gaan met de vervolgmodules voor de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden.

Uiteraard is het ook mogelijk om je direct in te schrijven voor de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden als je zeker weet dat dit je einddoel is. 

Lesgeld en boeken

Het lesgeld voor het onderdeel Basiskennis Boekhouden (Elementair Boekhouden) bedraagt € 490,00 en voor Basiskennis Calculatie € 490,00. 
Volgt men beide onderdelen tegelijk dan ontvangt men 5% korting op beide cursussen.   Het examengeld voor Basiskennis Boekhouden en voor Basiskennis Calculatie bedraagt 199,00. De examens zullen ONLINE worden afgenomen. 
Het boekengeld bedraagt circa € 40,00 voor het onderdeel Basiskennis Boekhouden en € 40,50 voor het onderdeel Basiskennis Calculatie.

 • START OPLEIDINGEN FEBRUARI/MAART 2019
  donderdag 10 januari 2019
  WIJ STARTEN WEER BEGIN FEBRUARI 2019 MET AL ONZE OPLEIDINGEN. WILT U EEN VOLLEDIGE OPLEIDING VOLGEN OF E...
  Lees verder

 • START OPLEIDINGEN SEPTEMBER 2018
  woensdag 22 augustus 2018
  Vanaf 3 september starten onze opleidingen weer. Ruime keuze in volledige opleidingen maar ook in losse ...
  Lees verder

NIFA
drs. H.S.J. Bos

Adres:
Fruitweg 22f (kaart)
Postcode:
2321GK Leiden
Tel:
071 531 40 89
E-mail:
info@hogeschoolnifa.nl
NIFA - Nederlands instituut voor financieel-economische administratieve opleidingen