NIFA

Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) VOLGENS HET NIEUWE EXAMENPROGRAMMA.

 

IS MEN DE MBA OPLEIDING VOOR 1 SEPTEMBER 2015 GESTART EN MEN BESCHIKT OVER 1 OF MEERDERE CERTIFICATEN NEEM DAN CONTACT MET ONS OP VOOR EEN GOED STUDIEADVIES !

 

Algemene informatie (ruim 150 gratis parkeerplaatsen)

Evenals het Praktijkdiploma Boekhouden, wordt het diploma Moderne Bedrijfsadministratie door het bedrijfsleven en de overheid zeer op prijs gesteld.

Deze opleiding is vanaf september 2015 volledig veranderd ten opzichte van het oude programma.

Bezitters van het diploma Moderne Bedrijfsadministratie zullen als werkzaamheden niet alleen de financiële gegevens verwerken.

Ook de interpretatie van financiële gegevens evenals het geven van adviezen op financieel gebied zal tot zijn/haar taken gaan behoren. Kortom het diploma Moderne Bedrijfsadministratie zal het begin kunnen zijn van een veelzijdige functie met inhoud in het middenkader.

Daarnaast geeft de opleiding MBA al voor 4 inleidende vakken vrijstelling voor de propedeutische fase van de eventuele vervolgopleiding VBA en HBO SPD Bedrijfsadministratie.

Inhoud van de cursus

Het examen valt uiteen in een viertal modules:

 • Bedrijfsadministratie niveau 5
 • Kostencalculatie niveau 5
 • Financiering niveau 5
 • Belastingwetgeving niveau 5


Het examen

Het examen Moderne Bedrijfsadministratie wordt door de Nederlandse Associatie voor Examinering ONLINE afgenomen per 1 januari 2016. Het grote voordeel hiervan is dat men zelf het moment van examen kan bepalen.
Het examengeld voor MBA conform het nieuwe programmer bedraagt € 199,00 per module.

Meer informatie hierover vindt men in de wegwijzer voor MBA van de Nederlandse Associatie voor Examinering via www.associatie.nl de webpagina van de exameninstantie.

Vooropleiding

Iedereen kan deelnemen aan het examen Moderne Bedrijfsadministratie. Echter wij als opleider zullen u hierin adviseren. Dit advies is afhankelijk van de reeds gevolgde vooropleiding. Een HAVO of VWO of PDB diploma leidt normaal gesproken tot het starten van de opleiding MBA. Wil men meer weten over een afwijkende vooropleiding neem dan contact op met 1 van onze studieadviseurs. 

Certificatenregeling

Elke voldoende die u scoort op het examen, levert een certificaat op met onbeperkte geldigheidsduur. Indien u in het bezit bent van 4 verschillende certificaten kunt u deze inleveren voor het M.B.A.-diploma.

Cursusduur, studiebelasting en lestijden

De opleiding en modules voor Moderne Bedrijfsadministratie starten elk jaar in september en februari die de cursist in 12 maanden naar het diploma kan brengen als men nog niet beschikt over 1 of meer certificaten van deze opleiding. Doordat de opleiding in modules wordt verzorgd kan men er ook langer of korter over doen.

De opbouw van de cursus is afhankelijk van een september of februari start. Wel adviseren wij om eerst de module Kostencalculatie te volgen voorafgaand aan de module Financiering.

De lestijden zijn van 19.00-22.00 uur.

De lesavond is maandag in het gebouw van Hogeschool NIFA, Fruitweg 22f in Leiden start 4 maart 2019.
Als studiebelasting hanteren wij als vuistregel dat 1 contactuur 2 uur huiswerk met zich meebrengt.
Dit betekent dat 1 lesavond van 3 uur 6 uur huiswerkbesteding heeft.

MBA september start van alle modules:

MBA Bedrijfsadministratie niveau 5: 12 bijeenkomsten van 3 uur. Het lesgeld bedraagt € 670,00 of 4 maandelijkse termijnen van € 172,50.

MBA Kostencalculatie niveau 5: 8 bijeenkomsten van 3 uur. Het lesgeld bedraagt € 450,00 of 4 maandelijkse termijnen van € 117,50.

MBA Financiering niveau 5: 8 bijeenkomsten van 3 uur. Het lesgeld bedraagt € 450,00 of 4 maandelijkse termijnen van € 117,50.

MBA Belastingwetgeving niveau 5: 7 bijeenkomsten van 3 uur. Het lesgeld bedraagt € 420,00 of 4 maandelijkse termijnen van € 110,00. 

De boekenprijzen voor de afzonderlijke modules kan men op de boekenlijst vinden die per mail aan u wordt toegestuurd.

 • START OPLEIDINGEN FEBRUARI/MAART 2019
  donderdag 10 januari 2019
  WIJ STARTEN WEER BEGIN FEBRUARI 2019 MET AL ONZE OPLEIDINGEN. WILT U EEN VOLLEDIGE OPLEIDING VOLGEN OF E...
  Lees verder

 • START OPLEIDINGEN SEPTEMBER 2018
  woensdag 22 augustus 2018
  Vanaf 3 september starten onze opleidingen weer. Ruime keuze in volledige opleidingen maar ook in losse ...
  Lees verder

NIFA
drs. H.S.J. Bos

Adres:
Fruitweg 22f (kaart)
Postcode:
2321GK Leiden
Tel:
071 531 40 89
E-mail:
info@hogeschoolnifa.nl
NIFA - Nederlands instituut voor financieel-economische administratieve opleidingen